Revalidatie

Op het veld en op de atletiekbaan

Pieter Baljet is naast zijn werkzaamheden als fysiotherapeut in zijn praktijk in Heeg ook actief als jeugdlooptrainer en fysiotherapeut bij de Sneker atletiekvereniging Horror (www.avhorror.nl) en bij de Friese jeugdselectie voor midden- en lange afstandlopers; Team Mila Fryslan (www.teammilafryslan.nl).

Met grote regelmaat vervolgen sporters zoals hardlopers, voetballers etc. het revalidatietraject welke ze zijn begonnen in de praktijk in Heeg op Sportcomplex het Schuttersveld in Sneek. Op de atletiekbaan en op het veld(gras en kunstgras) worden dan de “puntjes op de i” gezet en wordt er sportspecifiek getraind. Soms vindt dit op individueel niveau plaats, soms in groepsverband. Revalidanten kunnen dan gebruik maken van de kleed- en douchegelegenheid van atletiekvereniging Horror. Er vindt indien nodig contact plaats met de betrokken trainers.

Bovendien schrijft Pieter Baljet trainingsschema’s voor sporters die nog niet in staat zijn om de reguliere trainingen te volgen. Het is daarbij altijd het streven dat fysiotherapie/revalidatietraining naadloos overgaat in de reguliere training.

Ook personen die herstellen van een (ernstige) ziekte of een operatie kunnen op het Schuttersveld o.l.v. Pieter Baljet werken aan een verantwoorde opbouw van hun conditie. Voorwaarde is wel dat deze personen enthousiast zijn t.a.v. de hardloop-sport. Het niveau is hierbij van geen enkel belang.